Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2016
Jahodový džem
Jahody opereme, očistíme. Do vypařeného kastrolu dáme na kg jahod kg cukru, lehce promícháme, přikryjeme a necháme 24 hodin stát. Druhý den dáme kastrol s jahodami a cukrem na plotnu, zahříváme, jen lehce promícháme. Přidáme na špičku nože petol. Od bodu varu vaříme tři minuty, kastrol sejmeme s plotny a obsah necháme trochu vychladnout. Hotový džem pak plníme do menších zavařovacích lahví a pro jistotu ještě sterilizujeme. Stejným způsobem můžeme připravit džem ze zralých či dokonce přezrálých meruněk.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat