Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
7. srpna 2016
Celerová polévka s Nivou – afrodiziakum
Celer a cibuli oloupeme. Celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpálíme olej. Vsypeme cibuli a celer a oboje restujeme asi 2 minuty. Pak vlijeme zeleninový vývar a sherry (není nutné). Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Celerovou polévku odstavíme a necháme vychladnout. Studenou polévku rozmixujeme a zvolna přivedeme k varu - mícháme, aby se polévka nepřipálila. Před podáváním vlijeme do celerové polévky smetanu a nastrouháme na ni nivu. Ihned podáváme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat