16. května 2012

Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

500 g zvěřinové kýty (jelen, daněk, divočák),100 g husích jater ,100 g špenátových listů ,500 g brambor,250 g hub,zvěřinové a houbové koření, sůl, drcený pepř
Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a husími játry
Špenát s husími játry: Nakrájíme cibulku nadrobno a na pánvi restujeme, přidáme na plátky krájený česnek a dál společně restujeme dozlatova, pak přidáme špenátové listy, které okořeníme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Do takto upravených špenátových listů vmícháme na kousky krájená tmavá husí játra a dusíme.
Naplněné filety zavineme do tvaru rolády a pečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat