6 porcí kapra, citrónová šťáva, sůl
na marinádu : 150 g majonézy, nastrouhané
jablko, lžíce nastrouhaného křenu, prolisovaný banán, sladkokyselá okurka,
lžička usekaných kaparů, lžička cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 2 lžíce bílého
vína, špetka bílého pepře, sůl
Porce kapra zakapeme citrónovou šťávou,
necháme chvíli odležet a krátce zvolna povaříme na mírném ohni ve slané vodě,
opatrně vyjmeme, částečně vychladlého vykostíme a narovnáme do hlubší skleněné
nádoby. Všechny přísady na marinádu dobře promícháme, naposled nastrouháme
jablko a ihned je přidáme do marinády. Porce kapra přelijeme marinádou a
necháme v chladničce asi 3 hodiny vychladnout. Podáváme jako předkrm se slaným
bílým pečivem a bílým vínem.
Žádné komentáře:
Okomentovat