16. května 2012

Vepřové maso s těstovinami


500 g vepřového masa (plecko), 400 g těstovin (větší druh), 4 lžíce sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 sladkokyselé okurky, drcený černý pepř, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, sůl, vývar (voda), tvrdý nastrouhaný sýr

Nejdříve nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso, po všech stranách opečeme, osolíme a zalijeme vývarem (můžeme jej připravit i z masové kostky). Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso téměř měkké. Občas zkontrolujeme, zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Zatím si oloupeme česnek, rozdrtíme černý pepř (v hmoždíři, v mlýnku na koření), nastrouháme sýr, nakrájíme kyselé okurky na kolečka. Ke konci dušení masa přidáme prolisovaný česnek, pepř, okurky, rajčatový protlak i kečup, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme. Potom smícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat