6 porcí kapra, 3 lžíce oleje, citrónová šťáva,
sůl
na marinádu : 3 větší tvrdá rajčata, 2
sterilované kapie v oleji, 2 velké cibule, 2 kyselé okurky, 1 dcl octa, 1/8 l
vody, lžička hořčice, 4 lžíce oleje, mletý pepř, worcesterová omáčka, sůl
Asi 200 g porce osolíme, zakapeme citrónovou
šťávou, opečeme po obou stranách na oleji. Opečené porce vyjmeme, necháme
vychladnout a opatrně vykostíme. Cibuli, rajčata a okurky nakrájíme na tenká kolečka, papriku
na proužky a vložíme do hlubší skleněné mísy. Vložíme porce kapra a pokryjeme
připravenou zeleninovou směsí. Zbylé přísady promícháme v další misce a
promíchanou marinádou přelijeme kapra se zeleninou. Necháme v chladničce dobře
vychladnout a podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat