16. května 2012

Vepřové s jablky a chilli omáčkou


2 ks vepřové panenky, 4 jablka, několik kuliček hroznového vína, sůl, mletý pepř, lžíce chilli omáčky, 3 lžíce olivového oleje, olej na smažení

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky asi 3 cm silné a velmi lehce je rozklepneme. Vložíme do misky, poprášíme mletým pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme v chladnu asi hodinu odležet. Zatím chilli omáčku rozšleháme s olivovým olejem, omyjeme hroznové víno a nakrájíme na poloviny. Také jablka důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 7 mm až 1 cm. Jádřinec i slupku ponecháme, jablka budou držet lépe pohromadě a na talíři budou i hezky vypadat. Nemusíme se bát zhnědnutí nakrájených jablečných řezů, protože se budou stejně smažit. Protože maso budeme upravovat až nakonec, připravíme si ještě přílohu. Na pánvi rozpálíme olej a kousky masa na něm rychle opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve, osolíme a udržujeme v teple. Na zbývajícím oleji opečeme i plátky jablek, opatrně je obracíme, aby se nerozpadly. Na talíř klademe střídavě kousky masa a plátky jablek a polijeme je připravenou omáčkou.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat