2 ks vepřové panenky, 4 jablka, několik
kuliček hroznového vína, sůl, mletý pepř, lžíce chilli omáčky, 3 lžíce
olivového oleje, olej na smažení
Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky asi 3
cm silné a velmi lehce je rozklepneme. Vložíme do misky, poprášíme mletým
pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme v chladnu asi hodinu odležet. Zatím
chilli omáčku rozšleháme s olivovým olejem, omyjeme hroznové víno a nakrájíme
na poloviny. Také jablka důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné
asi 7 mm až 1 cm. Jádřinec i slupku ponecháme, jablka budou držet lépe
pohromadě a na talíři budou i hezky vypadat. Nemusíme se bát zhnědnutí
nakrájených jablečných řezů, protože se budou stejně smažit. Protože maso
budeme upravovat až nakonec, připravíme si ještě přílohu. Na pánvi rozpálíme
olej a kousky masa na něm rychle opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve,
osolíme a udržujeme v teple. Na zbývajícím oleji opečeme i plátky jablek,
opatrně je obracíme, aby se nerozpadly. Na talíř klademe střídavě kousky masa a
plátky jablek a polijeme je připravenou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat