6 porcí kapra po 200 g, 100 g slaniny, 150 g kořenové
zeleniny, 2 cibule, 0,5 l světlého piva, 2 lžíce strouhaného perníku, citrón, 2
lžíce másla, sůl
Osolené porce kapra vložíme do smaltované
nádoby vyložené plátky slaniny, kolečky cibule a kořenové zeleniny. Když se
slanina částečně rozpeče zalijeme kapra pivem a nádobu přiklopíme. Jakmile se
pivo začne vařit sejmeme nádobu z ohně, přikryjeme ji promaštěným papírem a
dáme do trouby. Zapékáme do změknutí. Měkké porce vyndáme na nahřátou mísu,
omáčku z piva zahustíme perníkem, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme a
zjemníme máslem. Porce kapra přelijeme procezenou omáčkou a podáváme s vařenými
brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat