19. května 2012

Kapr vařený v pivě


6 porcí kapra po 200 g, 100 g slaniny, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 0,5 l světlého piva, 2 lžíce strouhaného perníku, citrón, 2 lžíce másla, sůl

Osolené porce kapra vložíme do smaltované nádoby vyložené plátky slaniny, kolečky cibule a kořenové zeleniny. Když se slanina částečně rozpeče zalijeme kapra pivem a nádobu přiklopíme. Jakmile se pivo začne vařit sejmeme nádobu z ohně, přikryjeme ji promaštěným papírem a dáme do trouby. Zapékáme do změknutí. Měkké porce vyndáme na nahřátou mísu, omáčku z piva zahustíme perníkem, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme a zjemníme máslem. Porce kapra přelijeme procezenou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat