máslo, 25 dkg kořenové zeleniny, nové koření,
pepř, jalovec, zázvor, cibule, ocet, rybí krev, vlašské ořechy, černé pivo,
mandle, hrozinky, rybízová zavařenina, perník, červené víno
Na pánvi v rozpuštěném másle opečeme
strouhanou kořenovou zeleninu, přidáme 2 nová koření, 5 pepřů, 5 jalovců,
trochu zázvoru, 2 nakrájené cibule, krev z ryby, lžíci octa a porce osoleného
kapra. V jiné nádobě uvaříme 3 dcl černého piva, hrst mandlí, hrozinek,
ořechových jader, dvě lžíce rybízové zavařeniny a dvě lžíce strouhaného
perníku. Kapra opatrně vyndáme a vložíme do omáčky z piva. Zeleninu s kořením
propasírujeme a rovněž přilijeme. Nakonec přidáme 1/8 l červeného vína.
Žádné komentáře:
Okomentovat