14. května 2012

Perník s jablky

2 jablka , 300 g hladké mouky , 200 g cukru , 50 g medu , 2 vejce ,2 lžíce rumu , 8 lžic mléka , prášek do perníku
poleva : 200 g moučkového cukru, šťáva z  citronu, červená potravinářská barva
Jablka nakrájíme na malé kostky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Potom přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku. Všechno promícháme a přidáme jablka. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut. Moučkový cukr a šťávu z citronu spolu se dvěma lžícemi vody utřeme v hladkou polevu, kterou obarvíme barvou. Pak potřeme vychladlý perník.

Žádné komentáře:

Okomentovat