15. května 2012

Hlíva ústřičná v čínském karamelu


30 dkg hlívy ústřičné, 2 polévkové lžíce cukru,  2 polévkové lžíce octa, sójová omáčka, 2 polévkové lžíce stolního oleje, balení čínských bezvaječných nudlí, 30 dkg rajčat, 20 dkg paprik, 20 dkg brokolice, 30 dkg čínského zelí, dva pórky. 

Zeleninu  nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu. Na čínské pánvi rozpálíme olej přidáme ocet a cukr.  Vytvoří se karamel do kterého přidáme na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, potom přidáme nakrájenou zeleninu, opět promícháme a dále dusíme. Prolíváme sójovou omáčkou. a po 10 minutách přidáme umařené nudle. Znovu lehce promícháme a opečeme. Podáváme v miskách s čínskými hůlkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat