4 porce kapra, 10 žampiónů, 0,5 dl koňaku, 2
dl červeného vína, 100 g cibulek, lžíce hladké mouky, stroužek česneku, mletý pepř, olej, 20 g
hladké mouky, 50 g másla
Porce kapra osolíme, opepříme, poprášíme
moukou a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené porce pokropíme
koňakem, zapálíme a necháme dohořet. Pak rybu zalijeme vínem a vodou, ochutíme
česnekem utřeným se solí a přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny. Dusíme
na mírném ohni 25 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, šťávu zahustíme kuličkou
uhnětenou z 20 g mouky a 20 g másla, nepatrně zředíme vodou a krátce povaříme.
Na zbytku másla podusíme celé oloupané cibulky, podušené vložíme do omáčky a
znovu krátce podusíme. Omáčkou přelijeme porce kapra a podáváme s vařenými
brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat