19. května 2012

Pikantní kapr se žampióny


4 porce kapra, 10 žampiónů, 0,5 dl koňaku, 2 dl červeného vína, 100 g cibulek, lžíce hladké mouky,  stroužek česneku, mletý pepř, olej, 20 g hladké mouky, 50 g másla

Porce kapra osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené porce pokropíme koňakem, zapálíme a necháme dohořet. Pak rybu zalijeme vínem a vodou, ochutíme česnekem utřeným se solí a přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny. Dusíme na mírném ohni 25 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, šťávu zahustíme kuličkou uhnětenou z 20 g mouky a 20 g másla, nepatrně zředíme vodou a krátce povaříme. Na zbytku másla podusíme celé oloupané cibulky, podušené vložíme do omáčky a znovu krátce podusíme. Omáčkou přelijeme porce kapra a podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat