19. května 2012

Marinovaný kapr po hambursku


6 porcí kapra po 200 g, 80 g oleje, 3 bílky, hladká mouka, sůl,
na marinádu :  100 g kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list, 2 velké cibule, polovina citrónu,1/4 l octa, 1/4 l červeného vína, 6 lžic oleje, sůl

Porce kapra osušíme, osolíme, obalíme v mouce a necháme asi 2 hodiny odležet. Pak porce ryby obalíme v rozšlehaných bílcích,  znovu v mouce a v rozpáleném oleji opečeme z obou stran, opečené porce vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlého kapra vložíme do kameninového hrnce , zalijeme marinádou a v chladu necháme asi 12 hodin odležet. Příprava marinády : kořenovou zeleninu nakrájíme na slabé plátky, vložíme je do osolené vařící vody, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vaříme ji do poloměka. Pak teprve přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený citrón, ocet, víno, vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé marinády lehce vmícháme olej. Marinádu před přelitím kapra necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat