6 porcí kapra po 200 g, 80 g oleje, 3 bílky,
hladká mouka, sůl,
na marinádu :
100 g kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list, 2 velké
cibule, polovina citrónu,1/4 l octa, 1/4 l červeného vína, 6 lžic oleje, sůl
Porce kapra osušíme, osolíme, obalíme v mouce
a necháme asi 2 hodiny odležet. Pak porce ryby obalíme v rozšlehaných
bílcích, znovu v mouce a v rozpáleném
oleji opečeme z obou stran, opečené porce vyjmeme a necháme vychladnout.
Vychladlého kapra vložíme do kameninového hrnce , zalijeme marinádou a v chladu
necháme asi 12 hodin odležet. Příprava marinády : kořenovou zeleninu nakrájíme
na slabé plátky, vložíme je do osolené vařící vody, přidáme nové koření, celý
pepř, bobkový list a vaříme ji do poloměka. Pak teprve přidáme na kolečka
nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený citrón, ocet, víno, vše ještě krátce
povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé marinády lehce vmícháme olej.
Marinádu před přelitím kapra necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat