14. května 2012

Houbový guláš se salamem

300 g hub, 200 g měkkého salámu, cibule, 6 zelených paprik, 5 rajčat, 5 brambor, šálek hovězího vývaru, špetka pepře, sůl, 3 lžíce másla
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle. Potom přidáme na kousky nakrájené houby, papriky nakrájené na nudličky, pepř a sůl. Kastrol přikryjeme pokličkou a necháme směs asi 20 minut dusit. Přidáme na kostky nakrájené brambory, směs dál dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Ještě před změknutím brambor přidáme oloupaná a rozčtvrcená rajčata. Nakonec do směsi zamícháme nadrobno nakrájený salám, který už jen prohřejeme. Houbový guláš trochu připomíná bramborový, ale je navíc ochucený houbami. Podáváme jej s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat