0,5 kapra (1 kg), lžíce citrónové šťávy, 6
lžic oleje, mletý pepř, sůl
na přípravu petrželového másla : 100
nízkoenergetického másla, 3 lžičky jemně usekané zelené petrželky, lžička
worchesterové omáčky, 2 lžičky citrónové šťávy, sůl
Půlku kapra bez ploutví osušíme, na hřbetu
několikrát nařízneme, osolíme, po obou stranách opepříme, pokapeme citrónovou
šťávou, potřeme jemným olejem a necháme v chladu asi hodinu odležet. Pak kapra
grilujeme na rozpáleném roštu po obou stranách, celkem asi 13 minut, podle
potřeby potíráme olejem, opékáme až do zlatohněda. Upečeného kapra rozdělíme na
4 až 5 porcí, na ně pak položíme kolečka petrželového másla, ozdobíme plátky
citrónu a snítkami zelené petrželky. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
Příprava petrželového másla : máslo třeme v misce, postupně vmícháme všechny
přísady, pak je upravíme do tvaru válečků, zabalíme do alobalu a necháme v
chladničce ztuhnout. Ztuhlé máslo nakrájíme na kolečka.
Žádné komentáře:
Okomentovat