19. května 2012

Kapr s houbami


4 porce kapra, 50 g cibule, 80 g másla, 1/8 l bílého vína, 150 g žampiónů, 1/8 l smetany, kopr, cukr, citrón, hladká mouka, sůl

Z porcí kapra odstraníme páteř, vrchní část nařízneme a do zářezů vsuneme dílky citrónu. Osolíme a obalíme v mouce. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce ryby a dusíme za občasného podlévání vínem. Podušené porce vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme na plátky nakrájené žampióny a podusíme je. Šťávu s houbami ochutíme smetanou, citrónovou šťávou, špetkou cukru, jemně usekaným koprem a ještě krátce povaříme. Porce kapra přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými branbory.

Žádné komentáře:

Okomentovat