500 g vepřové kýty, 12 menších žampionů,
zakysaná smetana, cibule, vrchovatá lžička sladké papriky, lžička soli, mletý pepř, 2 stroužky
česneku,250 ml kuřecího vývaru (z kostky), 3 lžíce hladké mouky, lžíce sádla,
olej
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky (můžeme
použít i krůtí prsa). Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme
si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme
a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a
dáme stranou.K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a
orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za
stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme
a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a
ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a
šťavnaté.Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat