16. května 2012

Vepřové kostky v zakysané smetaně


500 g vepřové kýty, 12 menších žampionů, zakysaná smetana, cibule, vrchovatá lžička sladké papriky, lžička soli, mletý pepř, 2 stroužky česneku,250 ml kuřecího vývaru (z kostky), 3 lžíce hladké mouky, lžíce sádla, olej

Nejdříve si nakrájíme maso na kostky (můžeme použít i krůtí prsa). Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a dáme stranou.K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a šťavnaté.Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat