uzené koleno, bobkový list, 2 kuličky pepře, 2 kuličky
nového koření, šalvěj, 2 cibule, 0,5kg hub, 5 dkg slaniny, koření kari, kmín,
mletý pepř, sůl, kostka masoxu, feferonka, lžička sladké mleté papriky, 1 - 2
lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 papriky, 2 rajčata, olivy, vývar
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového
koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka. Mezitím očištěné houby
pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených kostičkách slaniny
s kořením kari, kmínem, masoxem, mletým pepřem a solí. Při dušení je podléváme
vývarem z uzeného masa. maso obereme z kostí , pokrájíme na kousky a
přidáme k houbám. Potom vmícháme nadrobno nasekanou feferonku, na oleji
osmaženou cibuli se sladkou mletou paprikou, zahustíme hladkou moukou
rozšlehanou ve vodě, podusíme a přisolíme. Houbový guláš před podáním zdobíme
na kolečka nakrájeným vejcem, pokrájenou zelenou paprikou a cibulí a na plátky
nakrájenými, na slanině osmaženými rajčaty. Hotový houbový guláš obložíme
olivami.
Žádné komentáře:
Okomentovat