19. května 2012

Dvoubarevný kapr


4 porce kapra po 200 g, 2 lžíce másla, 1 dcl bílého vína, 1 dcl husté sladké smetany, velká cibule, 2 sladkokyselé okurky, 2 lžíce rajčatového protlaku, půlka citrónu, nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list,  vařený žloutek, 2 lžíce kaparů, zelená petržel, sůl

Z porcí kapra stáhneme kůži, jednotlivé porce na hřbetu nařízneme a vložíme do nich plátek citrónu. Kapra opečeme po obou stranách na másle, opečené porce vyjmeme a na zbylém másle po opékání podusíme nakrájenou cibuli, okurky, usekané kapary a všechno koření. Pak zalijeme vínem, přidáme citrónovou šťávu a vše rozdělíme na dvě poloviny. Vyjmeme koření, jednu část zalijeme smetanou, ke druhé přidáme rajčatový protlak. Každou část zvlášť umixujeme. Upečené porce kapra vložíme na skleněnou dělenou mísu a obě poloviny polijeme střídavě připravenými marinádami. Červenou část ozdobíme vařeným, přes síto protlačeným žloutkem a snítkami zelené petržele. Podáváme s tmavým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat