14. května 2012

Jablkové koláčky

400 g oloupaných jablek, lžíce citronové šťávy, citronová kůra, 60 g tuku, 0,5 balíčku vanilkového cukru, vejce, 2 lžíce šlehačky, 125 g polohrubé mouky, 0,5 balíčku prášku do pečiva
Tuk s cukrem, citronovou kůrou, solí a vanilkovým cukrem rozšleháme do pěny. Zašleháme vejce, přidáme mouku s práškem a šlehačku. Nakonec vmícháme na kostičky pokrájená jablka, která jsme pokapali citronovou šťávou. Plech vyložíme pečicím papírem a lžičkou kladu hromádky těsta. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25-30 minut. Po upečení posypeme cukrem. Z tohoto předpisu připravíme 8 jablkových koláčků.

Žádné komentáře:

Okomentovat