16. května 2012

Maso na kondenzovaném mléku


6 ks vepřové kotlety nebo kuřecí či krůtí plátky, neslazené kondenzované mléko, 2 velké cibule, pepř, sůl, olej

Na pánvi rychle osmahneme jemně naklepané osolené a opepřené plátky masa. Hotové uložíme do hrnce s pokličkou. V té době ve větším hrnci zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na půlměsíce (nekrájet nadrobno). Když cibule mírně zavadá, přidáme kondenzované mléko a vše vaříme na mírném ohni. Jak začne směs probublávat přidáme plátky masa a během mírného varu jimi mírně v omáčce pohybujeme. V okamžiku, kdy začne omáčka mírně houstnout je vše hotovo a rychle za tepla podáváme na talíř. Je to velice jednoduché a chutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat