kapr, 100 g másla, hladká mouka, 1dcl vývaru z
ryby, 1 dcl sladké smetany, hermelín, 2 žloutky, sůl, pepř, natvrdo vařené
vejce, citrón, hlávkový salát
Kapra uvaříme, zbavíme kůže, vykostíme a
pokrájíme na malé kousky. Z másla a hladké mouky upražíme světlou jíšku, kterou
rozředíme vývarem a smetanou. Přidáme hrst strouhaného hermelínu, syrové
žloutky, sůl, pepř a pokrájené kapří maso. Směsí plníme máslem vymaštěné
zapékací misky asi do 3/4, posypeme strouhaným hermelínem, pokapeme rozpuštěným
máslem a prudce opečeme. Zdobíme vařeným vejcem, salátovými listy a kolečky
citrónu. Podáváme teplé s bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat