600 g vepřové kýty, cibule, 4 stroužky
česneku, lžíce hořčice, lžíce kečupu,
sůl, mletý pepř, olej, 2 lžíce sterilované červené kapie, 2 kyselé okurky,
worcester, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce strouhaného křenu, pažitka
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme,
osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle
osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod
pokličkou téměř do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné
kostičky nakrájenou cibuli a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup
a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi pět
minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla.
Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme
nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majonézy, do které kromě křenu
přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně
nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři. Jako
příloha k masu jsou vhodné brambory – vařené s pažitkou nebo třeba opečené na
másle.
Žádné komentáře:
Okomentovat