kapr, červené nesladké víno, cibule, citrónová
kůra, mlíčí, játra, sardelová pasta, slanina, 2 housky, mléko, sůl, pepř, 3
vejce, žampióny, petržel, rajčata, pažitka, kopr
Rybu vykostíme, rozporcujeme a osolíme. pak ji
marinujeme asi půl dne ve víně s nakrájenou cibulí a citrónovou kůrou. Z mlíčí
si připravíme směs s přídavkem jater, sardelové pasty, jemně nakrájené slaniny
a dvou housek namočených v mléce. Osolíme, opepříme, přidáme dvě vejce a směs
utřeme na jemno. Formu na paštiku vymažeme tukem, na dno dáme vrstvu připravené
směsi, na ni porce marinovaného kapra. Navrch dáme osmažené žampióny a
petrželovou nať. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi hodinu v mírně
vyhřáté troubě. Pak paštiku vyklopíme na mísu a necháme vychladnout. Zdobíme
petrželí, rajčaty, pažitkou a koprem.
Žádné komentáře:
Okomentovat