16. května 2012

Česnekové kapsy


4 plátky vepřového masa nebo kuřecích prsíček, česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, mletý pepř, cibule, olej

Plátky masa rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř. Do vypečeného tuku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy a dusíme do změknutí. Podáváme s brambory nebo rýží.Kdo nemá rád cibuli, může výpek rozmixovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat