4 plátky vepřového masa nebo kuřecích prsíček,
česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, mletý pepř,
cibule, olej
Plátky masa rozklepeme, osolíme, popepříme a
po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do
slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a
sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený
olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na
talíř. Do vypečeného tuku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat.
Pak přidáme kapsy a dusíme do změknutí. Podáváme s brambory nebo rýží.Kdo nemá
rád cibuli, může výpek rozmixovat .
Žádné komentáře:
Okomentovat