kapr, cibule, žemle, česnek, zelená petržel,
pepř, sůl, vejce, houby, mléko, máslo, mrkev, cibule, pepř, bobkový list, 1/4 l
bílého vína, smetana, citrón
Cibuli zpěníme na tuku, žemle namočíme do
mléka, vymačkáme je, přidáme cibuli a jemně
nasekané mlíčí z kapra, česnek, zelenou petržel, pepř, sůl, vejce a houby
namočené v mléce. Vše dobře rozetřeme a
vzniklou směsí naplníme kapra. Toho pak zašijeme, osolíme, zalijeme máslem a
zabalíme do alobalu a upečeme. Do pekáčku dáme malou mrkev, pokrájenou cibuli,
několik zrnek pepře, bobkový list, 1/4 l bílého vína a 1/4 l vody a 1/4 l
smetany. Vše pak povaříme na zahoustlou omáčku a případně dosolíme a přidáme
citrónovou šťávu a kousek másla. Kapra vyjmeme z alobalu, odstraníme nitě a
potřeme na povrchu omáčkou a ozdobíme petrželí. Jako přílohu podáváme opékané
brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat