23. dubna 2012

Zvěřinová polévka s knedlíčky nebo noky


400 g zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra), 80-100 g kořenové zeleniny, malá cibule, celý pepř, vejce, lžíce hrubé mouky, 0,5 žemle, petrželka, muškátový oříšek ,sůl

Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli. Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku. Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo nočky. Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky či nočky. Zvolna povaříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat