24. dubna 2012

Zapečené fleky s kapustou


400 g fleků, 0,5 hlávky kapusty, olivový olej, 1/2 l vývaru ,250 g uzeného masa, 4 – 5 cibulí, 2 lžíce pohankové mouky 200 ml mléka, 200 g tvrdého uzeného sýra ,3 stroužky česneku ,muškátový oříšek, sůl, čerstvý pepř,200 ml smetany

Fleky uvaříme a scedíme. Propláchneme je studenou vodou a zakapeme olejem. Kapustu očistíme, nakrájíme, osmahneme na oleji a podlijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Dusíme asi 15 až 20 min. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájené uzené maso a cibuli, přidáme pohankovou mouku a necháme zpěnit. Podlijeme zbytkem vývaru, smetanou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Můžeme ještě opepřit. Přisypeme nahrubo strouhaný uzený sýr. Do vymaštěné mísy vrstvíme polovinu fleků a přelijeme polovinou omáčky. Posypeme uzeným masem a dáme kapustu. Přidáme zbytek fleků a zalijeme zbylou omáčkou. Zapečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat