23. dubna 2012

Lívanečky z myslivny

400 g hladké mouky, 650 ml mléka, 50 g cukru, 25 g droždí,  lžíce oleje, 2 žloutky, balíček vanilkového cukru, sůl, citrónová kůra
na pečení : směs másla s olejem
na náplň a ozdobu : marmeláda z lesních plodů, šlehačka, cukr


Do užšího hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka a trochu mouky. Promícháme, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo nakynout. Pak přilijeme zbylé vlažné mléko, přidáme žloutky, vanilkový cukr, olej, sůl, nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu a zbytek mouky. Řídké těsto dobře vymícháme a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát znovu promícháme. Pánev rozpálíme a na směsi másla a oleje zvolna pečeme jednotlivé lívance. Upečené lívance potíráme marmeládou z lesních plodů, případně ozdobíme i čerstvým lesním ovocem a šlehačkou. Podle chuti pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat