25. dubna 2012

Králík s nádivkou

králík, cibule ,400 g slaniny ,lžíce tuku ,300 ml vývaru, 100 ml vína ,4 stroužky, česneku
nádivka : 3 vejce, 3 žemle v mléce,5 dkg másla, zelená petržel ,sůl ,muškátový květ ,pepř 

Maso z králíka nakrájíme na díly a prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku, poté přidáme nahrubo krájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí. Na nádivku umícháme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat