králík, cibule ,400 g slaniny ,lžíce
tuku ,300 ml vývaru, 100 ml vína ,4 stroužky, česneku
nádivka : 3 vejce, 3
žemle v mléce,5 dkg másla, zelená petržel ,sůl ,muškátový květ ,pepř
Maso z králíka nakrájíme na díly a prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme
na tuku, poté přidáme nahrubo krájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak,
aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do
změknutí. Na nádivku umícháme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v
mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme
do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat