23. dubna 2012

Sekané šišky s uzeným masem

400 g mletého hovězího masa, 100 g mletého vepřového masa, 300 g mleté uzené krkovičky, 50 g housky, mléko na namočení housky, sůl, mletý pepř, 100 g oleje, 200 g mrkve, 200 g celeru, 250 g cibule, vývar na podlití, petrželová nať 

Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš. Ze směsi uděláme šišky. Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu. Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Při pečení přeléváme vývarem. Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí. Příloha: šťouchané brambory

Žádné komentáře:

Okomentovat