25. dubna 2012

Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou

750 g kančí kýty, 250 g kořenové zeleniny, 100 g tuku, divoké koření ,sůl ,vývar nebo voda na podlévání
na šípkovou omáčku : 70 g másla ,70 g hladké mouky, 170 g perníku na strouhání ,150 g šípkové zavařeniny ,šťáva a kůra z citrónu, 5 hřebíčků ,cukr, sůl


Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme.
 Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl. Deset minut povaříme. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem. Krátce povaříme. Měkké maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na jednotlivé porce a přelijeme přecezenou šípkovou omáčkou. Příloha: různé druhy knedlíků, bramborové krokety

Žádné komentáře:

Okomentovat