750 g kančí kýty, 250 g
kořenové zeleniny, 100 g tuku, divoké koření ,sůl ,vývar nebo voda na podlévání
na šípkovou omáčku : 70 g másla ,70 g hladké mouky, 170 g perníku na strouhání ,150
g šípkové zavařeniny ,šťáva a kůra z citrónu, 5 hřebíčků ,cukr, sůl
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku.
Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kostičky
nakrájenou zeleninu a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso
obracíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a
sůl. Deset minut povaříme. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme
šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem. Krátce povaříme. Měkké maso
vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na jednotlivé porce a přelijeme přecezenou
šípkovou omáčkou. Příloha: různé druhy knedlíků, bramborové krokety
Žádné komentáře:
Okomentovat