23. dubna 2012

Královský chřestový krém s drůbežím masem

1 kuřecí prso, 250 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, bílý pepř, muškátový oříšek ,sůl ,vaječný žloutek, 125 ml smetany ,pažitka 

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a vývarem s rozmixovaným chřestem. Dobře povaříme a scedíme. Do přeceděného krému přidáme nakrájené kuřecí prsíčko, uvařené hlavičky chřestu a přilijeme směs smetany se žloutkem. Při podávání zdobíme najemno nakrájenou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat