1 kuřecí prso, 250 g čerstvého
chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, bílý pepř, muškátový oříšek ,sůl ,vaječný žloutek, 125 ml smetany ,pažitka
Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme
hlavičky a uvaříme jej doměkka. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky
připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček
a vývarem s rozmixovaným chřestem. Dobře povaříme a scedíme. Do přeceděného
krému přidáme nakrájené kuřecí prsíčko, uvařené hlavičky chřestu a přilijeme
směs smetany se žloutkem. Při podávání zdobíme najemno nakrájenou pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat