25. dubna 2012

Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou


4 steaky z jehněčího hřbetu po 200 g ,4 snítky rozmarýnu, 60 g slaniny ,mletý pepř,
sůl ,olej na opečení ,střik piva
škubance :100 g špeku, 800 g brambor uvařených ve slupce a oloupaných ,200 g hrubé mouky, 2 vejce ,sůl
trnková omáčka:  80 g slaniny, 250 g švestkových povidel ,200 g sušených švestek, trochu vody ,sůl

Jehněčí hřbet rozdělíme na 4 kusy, prošpikujeme slaninou a snítkou rozmarýnu, do masa vpracujeme sůl a pepř. Steaky opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, při pečení zastříkneme pivem.
Škubance :  Špek nakrájíme na kostičky, vypečeme jej a ponecháme stranou. Budeme ho potřebovat až na podávání. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s ostatními ingrediencemi v polotuhé těsto. Na prkénko položíme část těsta a do vroucí osolené vody nožem nebo lžící odkrajujeme rychlým „škubnutím“ kousky a zavaříme. Cedníkem vyjmeme a ukládáme do mísy, ve které je smícháme s vypečeným špekem.
Trnková omáčka : Slaninu nakrájenou na kostičky vypečeme, přidáme povidla, popřípadě trochu vody, svaříme a na závěr vložíme sušené švestky, ochutíme špetkou soli.


Žádné komentáře:

Okomentovat