40 dkg uzené krkovičky ,20 dkg sušených švestek ,6
dkg másla ,4 dkg hladké mouky, 1 polévková lžíce povidel citron ,mletá skořice,
cukr ,sůl
Opranou uzenou krkovičku vložíme do horké vody a uvaříme. Vařené maso vyjmeme a
ve vývaru z uzeného masa rozvaříme sušené švestky. Rozpustíme máslo, přidáme
hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z uzeného
masa a rozvařených švestek a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až je omáčka
hladká, provařená a přiměřeně hustá. Před dohotovením přidáme do omáčky povidla,
šťávu z citronu, citronovou kůru a mletou skořici. Podle potřeby též přisolíme.
Jsou-li sušené švestky kyselé, omáčku přisladíme. Omáčku přecedíme přes řídký
cedník, abychom odstranili pecky ze švestek. Podáváme s uzeným masem a
knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat