23. dubna 2012

Hovězí pečeně s hříbky

750 g zadního hovězího masa, 50 g slaniny, 200 g cibule, 100 g oleje ,100 g másla 300 g čerstvých nebo mražených hříbků, sůl, mletý pepř, voda nebo vývar na podlévání

Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme klínky slaniny. Osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně. Příloha: vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty
Obměna : Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou, získá tak velmi jemnou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat