24. dubna 2012

Dvojitá slepice

slepice (1200 g), 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), celý pepř ,bobkový list, sůl ,100 g slaniny, 50 g másla, 250 g cibule, mletá paprika, 200 ml zakysané smetany, 50 g hladké mouky 
Slepici rozkrojíme napůl a předvaříme v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a bobkovým listem. Poté slepici vyjmeme a vývar scedíme. Jednu polovinu slepice silně prošpikujeme částí slaniny, podlijeme ji vývarem a pečeme v troubě doměkka. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme druhou polovinu slepice. Když je hotová, vyjmeme ji a základ zahustíme zakysanou smetanou v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Omáčku povaříme a přecedíme. Nakonec přidáme zbytek rozškvařené, jemně nakrájené slaniny. Na každý talíř servírujeme vždy díl pečené slepice a díl slepice lehce přelitý omáčkou. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku. Příloha: máslové noky, brambory, rýže, těstoviny 

Žádné komentáře:

Okomentovat