600 g srnčího hřbetu, 80 g
vlašských a lískových ořechů ,80 g másla, 20 g strouhanky, 30 g oleje, 2 snítky tymiánu, čerstvě mletý pepř ,sůl dušená jablka s hruškami,
400 g jablek, 400 g hrušek, 100 g hruškové marmelády nebo jablkových povidel, 80
g másla, 8 hřebíčků ,2 kousky celé skořice, 40 ml pálenky, 50 g med
Srnčí nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem
(pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozemneme), promícháme s olejem a
necháme odležet (nejlépe přes noc) a poté opečeme z obou stran na oleji. Jemně
sekané ořechy smícháme s máslem a strouhankou. Maso na rozpálené pánvi s pár
kapkami oleje opečeme, otočíme a na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen
zmírníme, přiklopíme poklicí a pozvolna dopékáme. Jablka a hrušky očistíme,
nakrájíme na velké kusy a na rozpuštěném másle opečeme. Přidáme marmeládu,
koření, promícháme, ochutíme medem a pálenkou (pokud si troufneme, můžeme
oflambovat), 2–3 minuty podusíme a máme hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat