24. dubna 2012

Srnčí tournedos pod ořechovou krustou

600 g srnčího hřbetu, 80 g vlašských a lískových ořechů ,80 g másla, 20 g strouhanky, 30 g oleje, 2 snítky tymiánu, čerstvě mletý pepř ,sůl dušená jablka s hruškami, 400 g jablek, 400 g hrušek, 100 g hruškové marmelády nebo jablkových povidel, 80 g másla, 8 hřebíčků ,2 kousky celé skořice, 40 ml pálenky, 50 g med 

Srnčí nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem (pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozemneme), promícháme s olejem a necháme odležet (nejlépe přes noc) a poté opečeme z obou stran na oleji. Jemně sekané ořechy smícháme s máslem a strouhankou. Maso na rozpálené pánvi s pár kapkami oleje opečeme, otočíme a na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen zmírníme, přiklopíme poklicí a pozvolna dopékáme. Jablka a hrušky očistíme, nakrájíme na velké kusy a na rozpuštěném másle opečeme. Přidáme marmeládu, koření, promícháme, ochutíme medem a pálenkou (pokud si troufneme, můžeme oflambovat), 2–3 minuty podusíme a máme hotovo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat