24. dubna 2012

Vývar s petrželovým kapáním

250 g předního hovězího masa, 100-120 g kořenové zeleniny, malá cibule, celý pepř, sůl ,150 ml mléka, 1-2 vejce ,100-120 g polohrubé mouky,  lžíce oleje , lžíce nasekané petrželky

Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. Zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli. Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku. Zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme. Krátce povaříme a připravené kapání vkládáme do vývaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat