250 g předního hovězího masa, 100-120 g kořenové zeleniny, malá cibule, celý pepř, sůl ,150 ml mléka, 1-2 vejce ,100-120 g polohrubé mouky, lžíce oleje , lžíce nasekané petrželky
Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. Zvolna zavaříme a sebereme
tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli. Zvolna vaříme
doměkka. Vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno
nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku. Zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme
osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka
prolisujeme. Krátce povaříme a připravené kapání vkládáme do vývaru.
Žádné komentáře:
Okomentovat