22. dubna 2012

Zapečený květák /brokolice/


větší květák nebo brokolice, 3 vejce, 40 g hladké mouky, 60 g tuku, 3 dl mléka, cibule, 4 větší žampióny, 50 g tvrdého sýra (může být uzený)

Uvařený květák (brokolici) rozebereme na růžičky. Žampióny nakrájíme a podusíme na cibulce. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, do které za stálého míchání zvolna přiléváme mléko, až se vytvoří hladká kaše. Do vychladlé přidáme žloutky, podušené žampióny, strouhaný sýr, květák a z bílků ušlehaný pevný sníh, osolíme, opepříme a nastrouháme trošku muškátového oříšku. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a zvolna pečeme. Příloha vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat