větší květák nebo brokolice, 3 vejce, 40 g hladké
mouky, 60 g tuku, 3 dl mléka, cibule, 4 větší žampióny, 50 g tvrdého sýra (může
být uzený)
Uvařený květák (brokolici)
rozebereme na růžičky. Žampióny nakrájíme a podusíme na cibulce. Z tuku a mouky
připravíme světlou jíšku, do které za stálého míchání zvolna přiléváme mléko,
až se vytvoří hladká kaše. Do vychladlé přidáme žloutky, podušené žampióny,
strouhaný sýr, květák a z bílků ušlehaný pevný sníh, osolíme, opepříme a
nastrouháme trošku muškátového oříšku. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme
strouhankou, naplníme směsí a zvolna pečeme. Příloha vařené brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat