26. dubna 2012

Vařené filátko ze pstruha se studenou koprovou omáčkou


2 pstruzi á 200-220 g ,150 ml bílého vína, kořenová zelenina, 100 ml vody, divoké koření, sůl
na omáčku: 4 lžíce majonézy, 4 lžíce kysané smetany, sůl ,cukr, kopr


Řádně vykuchané a opláchnuté pstruhy podélně prořízneme. Zbavíme kostí a kůže. Nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme do kastrolku s vínem a vodou, solí a divokým kořením. Krátce povaříme. Poté přidáme pstruží filátka, která zvolna vaříme 3-4 minuty. Uvařená filátka se zeleninou klademe na talíře, podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a studenou omáčku připravenou z majonézy, kysané smetany, soli, malého množství cukru a jemně nakrájeného čerstvého kopru. Příloha: vařené brambory s petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat