25. dubna 2012

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory


4 ks vepřové panenky po 150 – 200 g ,10 sušených švestek bez pecek marinovaných ve vinné pálence ,4 lžíce švestkových povidel ,olivový olej ,hřebíček ,4 lžíce sekaných vlašských nebo lískových oříšků ,sůl

bylinkové brambory : 250 ml zakysané smetany, hrst čerstvých bylinek ,sůl ,4 větší brambory uvařené ve slupce ,máslo

Švestky, které jsme nejlépe přes noc naložili do vinné pálenky, nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky. Do panenky prořízneme kapsy a plníme je připravenou směsí. Vrchní část masa potřeme olejem a necháme chvíli odležet, poté ji prudce opečeme. Smetanu smícháme se směsí bylinek a soli a uložíme do lednice. Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou másla, osolíme. Na závěr přidáme nakrájené bylinky, smícháme a můžeme podávat se smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat