23. dubna 2012

Uzené maso s křeno-mandlovou omáčkou

400–500 g uzené vepřové pečeně
na omáčku: 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 400 ml silného masového vývaru, 300 ml smetany, 40 g loupaných mandlí ,nastrouhaný křen ,cukr, sůl


V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Nepřestáváme míchat a postupně přiléváme vývar. Osolíme, promícháme a povaříme zhruba 20 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Poté zalijeme smetanou, podle chuti dosladíme a dosolíme. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný křen a mandle nakrájené na tenké plátky nebo nudličky. Přivedeme k varu a hned vypneme. Na talíř položíme plátky prohřátého uzeného masa a přelijeme připravenou omáčkou. Příloha: bramborové knedlíky, houskové nebo kynuté knedlíky, noky

Žádné komentáře:

Okomentovat