400–500 g uzené vepřové pečeně
na omáčku: 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 400 ml silného masového vývaru,
300 ml smetany, 40 g loupaných mandlí ,nastrouhaný křen ,cukr, sůl
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme
světlou jíšku. Nepřestáváme míchat a postupně přiléváme vývar. Osolíme,
promícháme a povaříme zhruba 20 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Poté
zalijeme smetanou, podle chuti dosladíme a dosolíme. Nakonec přidáme najemno
nastrouhaný křen a mandle nakrájené na tenké plátky nebo nudličky. Přivedeme k
varu a hned vypneme. Na talíř položíme plátky prohřátého uzeného masa a přelijeme
připravenou omáčkou. Příloha: bramborové knedlíky, houskové nebo kynuté
knedlíky, noky
Žádné komentáře:
Okomentovat