300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 2 vaječné žloutky, 80 g cukru, balíček
kypřícího prášku do pečiva, balíček vanilkového cukru, citronová kůra ,ostružinová
marmeláda ,jádra vlašských ořechů, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Z proseté mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a
citronové kůry vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu
odpočinout. Potom 2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm,
předem vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Celý povrch potřeme
ostružinovou marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a vyskládáme z
nich na připraveném koláči mřížku. Mezery v mřížce vyplníme půlkami jader
vlašských ořechů. Formu s těstem vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna
upečeme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat