25. dubna 2012

Králík načerno (po polsku)

1200 g králičího masa v porcích ,150 g cibule ,300 g kořenové zeleniny, 350 g sušených švestek ,350 g perníku na strouhání ,300 ml červeného suchého vína ,70 g jader vlašských ořechů ,70 g rozinek ,30 g loupaných mandlí ,sůl ,celý pepř ,bobkový list ,tymián ,nové koření ,jalovec ,olej ,voda nebo vývar na podlévání 

Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso. Osolíme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme perníkem. Přilijeme červené víno a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní sekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat