25. dubna 2012

Knoflík

400 ml mléka, 300 ml smetany, 3 vejce ,sůl ,300 g polohrubé mouky ,olej na pečení palačinek a vymazání plechu
na náplň : 500 g čerstvého špenátu, 60 g másla ,sůl ,mletý pepř ,50 g oleje ,100 g cibule, 300 g telecího mozečku ,100 g strouhaného sýra ,50 g másla na pokropení


Z mléka, smetany, vajec, špetky soli a polohrubé mouky zaděláme lité těstíčko. Necháme ho chvíli odpočinout a pak z něj na oleji pečeme palačinky. Mezi tím podusíme vypraný špenát na másle, osolíme a opepříme. Rovněž na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme posekaný mozeček a dusíme 10 minut. Palačinky klademe na olejem vymazaný plech a střídavě je mažeme špenátem a mozečkem. Poslední, vrchní palačinku posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat