300 g vepřové plece, 300 g
vepřových jater, 200 g uzené slaniny, 100 g cibule, 200 g brusinkového kompotu,
2 lžíce smetany, lžička mleté papriky, 5 g paštikového koření, sůl, tenké plátky
slaniny na vyložení formy
Nejprve upečeme maso a necháme ho prochladnout. Na strojku umeleme slaninu,
rozpálíme ji na pánvi a dozlatova v ní opečeme jemně nakrájenou cibuli. Pečené
maso a syrová játra společně dvakrát pomeleme. K hotové směsi přidáme slaninu s
osmaženou cibulí, lžičku koření, papriku, sůl, brusinkový kompot a přelijeme
smetanou. Dobře promícháme a ochutnáme. Výsledek musí být pikantní, protože
vařením se chuť zjemní. Formu vyložíme alobalem, který celý pokryjeme tenkými
plátky slaniny. Vlijeme masovou směs. Formu zakryjeme pokličkou nebo alobalem,
vložíme do vodní lázně a pečeme v troubě při 85 °C asi 1 hodinu. Necháme
vychladnout do druhého dne, pak hotovou paštiku vyklopíme a krájíme na plátky. Příloha:
různé druhy pečiva, které mažeme máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat