23. dubna 2012

Masová paštika s játry a brusinkami

300 g vepřové plece, 300 g vepřových jater, 200 g uzené slaniny, 100 g cibule, 200 g brusinkového kompotu, 2 lžíce smetany, lžička mleté papriky, 5 g paštikového koření, sůl, tenké plátky slaniny na vyložení formy

 Nejprve upečeme maso a necháme ho prochladnout. Na strojku umeleme slaninu, rozpálíme ji na pánvi a dozlatova v ní opečeme jemně nakrájenou cibuli. Pečené maso a syrová játra společně dvakrát pomeleme. K hotové směsi přidáme slaninu s osmaženou cibulí, lžičku koření, papriku, sůl, brusinkový kompot a přelijeme smetanou. Dobře promícháme a ochutnáme. Výsledek musí být pikantní, protože vařením se chuť zjemní. Formu vyložíme alobalem, který celý pokryjeme tenkými plátky slaniny. Vlijeme masovou směs. Formu zakryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do vodní lázně a pečeme v troubě při 85 °C asi 1 hodinu. Necháme vychladnout do druhého dne, pak hotovou paštiku vyklopíme a krájíme na plátky. Příloha: různé druhy pečiva, které mažeme máslem.


Žádné komentáře:

Okomentovat