23. dubna 2012

Bažant na víně

bažant, máslo, menší celer ,3 mrkve, petržel, 2 cibule, zakysaná smetana nové koření ,bobkový list, 1 l bílého vína ,cukr (dle chuti), sůl ,pepř 

Očištěného a omytého bažanta osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Poklademe kousky másla a dáme do předehřáté trouby. Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření. Podlijeme asi 300 ml vína a dusíme zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přeléváme vínem. Poté měkkého bažanta vyndáme a rozporcujeme. Zbylý obsah pekáče rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme i přisladit. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kroketami.

Žádné komentáře:

Okomentovat