26. dubna 2012

Pstruh plněný zeleninou s bramborovými špalíčky


4 pstruzi (porce cca 200 g) ,100 g mrkve, 50 g celeru, 50 g petržele, 40 g másla ,25 g sušených hub, 100 g anglické slaniny na plátky ,svazek kudrnky ,snítka rozmarýnu, drcený kmín ,pepř, sůl 
bramborové špalíčky : 600 g ve slupce vařených, oloupaných brambor ,100 g měkkého tvarohu ,200 g hrubé mouky ,100 g červené cibule ,40 g sádla ,200 ml plnotučného kefíru ,vejce ,svazek kopru ,sůl

Nadrobno nakrájenou zeleninu a houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a na závěr přidáme nasekanou kudrnku. Touto směsí naplníme ryby, které osolíme a pokmínujeme. Ryby obalíme plátky slaniny, opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-15 minut při 180 °C. Výtečnou přílohou jsou lahodné bramborové špalíčky.
Bramborové špalíčky - Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh, jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto. Z těsta tvoříme malé špalíčky, které vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle. Opečené špalíčky zalijeme kefírem, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat