23. dubna 2012

Dukátové buchtičky

500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 70 g cukru ,2,5-3 dl mléka, 2 vejce ,100 g oleje, 150 g másla, sůl ,citronová kůra, mouka na vyválení
na krém : 6-7 dl mléka, 100 g cukru, 2-3 vaječné žloutky, balíček vanilkového pudinku, balíček vanilkového cukru 


Do mísy přesejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme vejce, polovinu rozpuštěného másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněteme. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme opět na teplé místo náležitě vykynout. Poté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Vyválíme ho na dlouhý pruh, který nakrájíme na malé díly. Do pekáčku dáme zůstatek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé dílky těsta klademe do tuku. Naplněný pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby. Buchtičky upečeme dozlatova.
Připravíme si krém. Do kastrůlku vlijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme do varu. Poté vlijeme směs ze zbylého mléka, žloutků, vanilkového cukru a vanilkového pudinku. Vše společně krátce povaříme. Na talířky nalijeme krém, do nějž vkládáme upečené buchtičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat