500 g polohrubé mouky, 25 g
droždí, 70 g cukru ,2,5-3 dl mléka, 2 vejce ,100 g oleje, 150 g másla, sůl ,citronová kůra, mouka na vyválení
na krém : 6-7 dl mléka, 100 g cukru, 2-3 vaječné žloutky, balíček vanilkového
pudinku, balíček vanilkového cukru
Do mísy přesejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme částí
vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme vejce, polovinu
rozpuštěného másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněteme. Nádobu
přikryjeme ubrouskem a dáme opět na teplé místo náležitě vykynout. Poté těsto
vyklopíme na pomoučněný vál. Vyválíme ho na dlouhý pruh, který nakrájíme na
malé díly. Do pekáčku dáme zůstatek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé dílky
těsta klademe do tuku. Naplněný pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby.
Buchtičky upečeme dozlatova.
Připravíme si krém. Do kastrůlku vlijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme do
varu. Poté vlijeme směs ze zbylého mléka, žloutků, vanilkového cukru a
vanilkového pudinku. Vše společně krátce povaříme. Na talířky nalijeme krém, do
nějž vkládáme upečené buchtičky.
Žádné komentáře:
Okomentovat